Tämän päivän parhaat online-pelit

Online-pelaaminen kasvattaa jatkuvasti suosiotaan ja tämä on huomattu myös pelintekijöiden keskuudessa. Markkinoille tulee jatkuvasti uusia online-pelejä, toinen toistaan paremmilla grafiikoilla sekä moninpeliominaisuuksilla ja isommilla peliympäristöillä varustettuna.

World of Warcraft

Yksi tunnetuimmista online-roolipeleistä, World of Warcraft, on niittänyt mainetta jo pitkään. Peliin tulee uusia päivityksiä ja peliympäristöt kasvavat pelaajien luodessa omia maailmojaan. Pelissä on mahdollista kehittää hahmoaan melkeinpä loputtomiin ja kommunikointi muiden pelaajien kanssa sujuu vaivatta.Tämän kuukausimaksullisen pelin viimeisin lisäosa peliin julkaistiin 2014. Pelaajia on jo yli 10 miljoonaa ja se onkin maailman pelatuin verkkoroolimoninpeli. Pelin ympärille on kehittynyt myös oma maailmansa sarjakuvineen, South Park -jaksoineen kuin myös verkkotietokanta, joka päivittyy pelaajien tekemien saavutusten mukaan.

Minecraft

Vuonna 2009 julkaistu ja valmiiksi versioksi vuonna 2011 valmistunut Minecraft on ehtinyt nousta huimaan suosioon pelaajien keskuudessa. Minecraftista mielenkiintoisen tekee sen teoreettisesti ääretön pelimaailma, joka kasvaa pelaajan sitä rakentaessa. Peli sisältää myös moninpelimahdollisuuden, mutta pelaajien on itse ylläpidettävä palvelinta. Jotkut yritykset ovat kuitenkin jo alkaneet vuokrata palvelimia pelaajien käyttöön.Pelin perusideana on rakentaa maailma ja ylläpitää sitä. Tehtäviin kuuluu muun muassa taisteleminen, viljely ja eläinten hoito, mutta varsinaisia päätehtäviä ei ole, vaan pelaaja voi itse valita, miten pelissä etenee. Öisin pelissä on varottava hirviöitä, jotka kömpivät ulos luolistaan ja pelaajan on otettava tämä huomioon maailmaa rakentaessaan ja luotava suojia joihin piiloutua. Jokainen maailma aloitetaan eri lukusarjan sisältävästä siemenestä ja yhtäkin lukua muuttamalla aukeaa kokonaan erilainen maailma. Pelistä on julkaistu myös konsoliversio Xboxille ja elokuva on suunnitteilla.

World of Tanks

Ilmaiseksi saa harvoin mitään, mutta World of Tanks tekee tässä poikkeuksen. Kyseessä on ilmainen kolmannesta persoonasta kuvattu tankkipeli. Pelissä voi joko pelata muita vastaan tai muodostaa kerhoja parin muun pelaajan kanssa ja taistella yhdessä muita vastaan. Pelin aikana viestiminen tapahtuu chatin ja ääniviestien avulla. Karttoja pelissä on huimat 40 ja ne jaetaan muun muassa sääolosuhteiden ja ympäristön mukaan.Pelaaja voi valintansa mukaan pelata kaupunkimaisemassa tai aavikolla. Peli tarjoaa myös mahdollisuuden pelata harjoittelutilassa ja näin kehittää kykyjään tankkitaisteluihin. Muita taistelumuotoja ovat normaalitaistelu, jossa on kaksi 15 tankin joukkuetta vastakkain sekä historiallinen taistelu, joka kuitenkin poistettiin sen toimimattomuuden takia. Näiden lisäksi on vielä klaanisota, jossa pelaajan on pyrittävä saavuttamaan maailman herruus valloittamalla muiden klaanit.